تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴؛

جنگ کوتاه و محدود نخواهد بود | پای منطقه به درگیری فرسایشی کشیده می‌شود | اعلام آمادگی روسیه، ترکیه و پاکستان برای رزمایش مشترک نظامی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به همزمانی مذاکرات ژنو و آرایش‌های نظامی در منطقه گفت: «اگر جنگی رخ دهد، قطعاً کوتاه‌مدت و محدود نخواهد بود؛ پای بسیاری از کشورهای منطقه به میان کشیده می‌شود و هیچ برنده‌ای نخواهد داشت.»

جنگ ایران و آمریکا

رویداد۲۴| عرفان بیوک‌نژاد- در حالی‌که سایه تنش‌های نظامی همچنان بر منطقه سنگینی می‌کند، مذاکرات ایران و آمریکا به طور شکننده‌ای در جریان است. روز جمعه اولین دور مذاکرات بعد از جنگ در ژنو برگزار شده و قرار است فردا، دومین و احتمالا آخرین دور مذاکرات هم برگزار شود. عباس عراقچی می گوید پیش نویسی از توافق تهیه شده که از برجام هم درخشان تر است. او گفته «اگر به دیپلماسی اولویت داده شود» دو کشور به «توافقی بی سابقه» دست پیدا خواهند کرد. 

شب گذشته اما جلسه مهمی در کنگره آمریکا با حضور وزیر خارجه دولت ترامپ برگزار شده است. موضوع محوری این جلسه، توجیه نمایندگان کنگره برای تصمیم دولت در قبال ایران بوده است. خروجی این جلسه به نظر مثبت نمی رسد. 

دموکرات‌های ارشد سنای آمریکا پس از خروج از یک جلسه توجیهی پشت درهای بسته درباره آمادگی‌های جنگی دولت آمریکا، از رئیس‌جمهور ترامپ خواستند استدلال خود را درباره احتمال حمله نظامی به ایران، برای مردم آمریکا به‌صورت علنی توضیح دهد.

چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات سنا بعد از این جلسه با لحنی متاثر گفت: «دولت باید درباره موضوعی به این مهمی، به مردم آمریکا توضیح بدهد.»

مارک وارنر دیگر عضو ارشد دموکرات در کمیته اطلاعات سنا، گفت رئیس‌جمهور «وظیفه دارد» برای مردم آمریکا روشن کند دولت دقیقاً با هرگونه حمله احتمالی به ایران دنبال چه هدفی است و چگونه می‌خواهد از منافع آمریکا محافظت کند. 

به نظر می‌رسد تصمیم آمریکا برای حمله، قطعی تر از ادامه مسیر دیپلماتیک است.

مالکی: ایران مایل به مذاکره نبود


بیشتر بخوانید: «کمک در راه است»؛ این‌بار با بمب! | ماجرای تهدید «مردم ایران» توسط ترامپ چیست؟


فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با رویداد۲۴ درباره روند مذاکرات و احتمال درگیری نظامی می‌گوید: «پیشنهاددهنده مذاکرات آمریکایی‌ها بودند؛ چه مستقیم و چه از طریق کشورهایی که با جمهوری اسلامی ایران هم‌جهت و همسو هستند. این نکته مهمی است.»

وی درباره علت بی‌میلی اولیه ایران به مذاکرات افزود: «دلیل اینکه ایران در ابتدا تمایل چندانی به مذاکره نداشت، تجربه تلخی بود که از مذاکرات قبلی در مسقط داشتیم. بعد از اینکه ایران پای میز مذاکره آمد، دیدید با حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی، بساط مذاکره جمع شد و عملاً میز مذاکره به هم ریخت. به همین دلیل در این دوره ایران تمایل پررنگی نشان نمی‌داد، هرچند در نهایت این مذاکرات پذیرفته شد.»

با این حال مالکی می‌گوید به مذاکره «خوش‌بین» است. او معقتد است این دور مذاکره برای آمریکایی‌ها از ایران مهم‌تر است و اهمیت آن برای واشنگتن جدی‌تر به نظر می‌رسد.

حضور کوشنر در مذاکرات مساوی حضورترامپ است

به گفته مالکی، حضور داماد ترامپ و همچنین فرمانده سنتکام در دور اول مذاکرات معنا و پیام خاص خودش را دارد. «حضور داماد ترامپ یعنی حضور لحظه‌به‌لحظه رئیس جمهور آمریکا در جریان مذاکرات و اینکه گزارش‌ها به‌صورت مستقیم به وی منتقل می‌شده است. این نشان می‌دهد آنها دیپلماسی را همزمان با وضعیت میدانیِ صف‌آرایی‌شده پیش می‌برند.»

تا این لحظه طرف آمریکایی همه پیشنهادهای ایران را پذیرفته


بیشتر بخوانید: آیا کشورهای عربی واقعا مخالف حمله به ایرانند؟ | وقتی وزیر دفاع عربستان می‌گوید «نزدن ایران، آنها را جسورتر می‌کند»


این عضو کمیسیون امنیت ملی در تشریح دلایل اهمیت مذاکرات برای آمریکا گفت: «تا اینجا هر آنچه تیم مذاکره‌کننده ایران پیشنهاد داده—چه در تغییرات و چه در بسته‌های موضوعی—طرف آمریکایی بررسی کرده و در مواردی پذیرفته است. این نشان می‌دهد مذاکرات برای آمریکا مهم است. به تعبیر من، لشکرکشی آمریکا در خلیج فارس هزینه‌های بسیار سنگینی را بر دولت و ملت این کشور تحمیل کرده است.»

جنگ احتمالی برنده ندارد | پای کشورهای منطقه به جنگ کشیده می‌شود

وی تصریح کرد: «اگر اتفاقی رخ دهد، یقین داشته باشید این جنگ اصلاً برنده‌ای ندارد و اگر هم برنده‌ای داشته باشد، آن برنده آمریکا نخواهد بود؛ چون پای بسیاری از کشورهای منطقه به میان کشیده خواهد شد. مجموعه این نکات مبنای خوش‌بینی من نسبت به میز مذاکره است.»

مالکی با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر اسرائیل گفت: «جلسه سه‌ساعته نتانیاهو با ترامپ را ببینید؛ تلاشی برای اینکه ترامپ را به سمت حمله به ایران سوق دهد. خروجی آن جلسه—تا آنجا که ما اطلاع داریم—مطلوب نتانیاهو نبود. البته از قبل هم می‌دانستیم مسئله اصلی، اعتماد متقابل طرفین است.»

وی افزود: «هرچند اقدامات آمریکا در دور اول مذاکرات و فراز و نشیب‌های آن، و همچنین برخی پیشنهاداتی که ایران نپذیرفت، نشان می‌دهد واشنگتن تلاش کرده بخشی از اعتماد جمهوری اسلامی ایران را جلب کند و بگوید این بار جدی وارد شده است، اما در عین حال اعتماد ایران تا حد زیادی سلب شده و اعتبار لازم برای آمریکا وجود ندارد.»

روسیه، ترکیه و پاکستان برای برگزاری رزمایش نظامی مشترک با ایران اعلام آمادگی کردند

مالکی در ادامه با اشاره به آرایش‌های میدانی گفت: «همزمان با صف‌آرایی آمریکایی‌ها در خلیج فارس و دریای عمان، ایران نیز از قبل صف‌آرایی خود را نشان داده بود. کشورهای هم‌جهت و راهبردی با ایران از جمله روسیه نیز اکنون در مانورها و رزمایش‌ها حضور دارند. برخی کشورها مانند پاکستان و ترکیه هم اعلام آمادگی کرده‌اند. در واقع منطقه با بحران بسیار جدی مواجه است و باید از این وضعیت خارج شود، چراکه جنگ به نفع هیچ‌کس نخواهد بود.»

جنگ احتمالی محدود نخواهد بود

وی در پاسخ به پرسش پایانی درباره احتمال وقوع جنگ محدود گفت: «اگر جنگی صورت بگیرد، قطعاً محدود نخواهد بود؛ این جنگ، جنگی فرسایشی است و دامنه آن بسیاری از کشورهای منطقه را در بر خواهد گرفت.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۶
9
13
جنگ کمتر از 24 ساعت تموم میشه با نابودی زیر ساختها یگاز و برق کل مملکت در تارکی قحطی و بی خبری فرو میره شک نمکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۶
11
5
یعنی کثیف تر از رویداد 24 ندیدم در تیتر انتخاب کردن از بس بار روانی منفی ایجاد میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۶
5
14
جنگ پول میخواهد نه فقط موشک ما را به سمت را به سمت جنگ مقدس نبرید
قیمت گوشت یک پنجم حقوق
قیمت یک بسته چای یک بیستم حقوق
قیمت روغن ناپیدا ...
قیمت یک صبحانه ارزان ...
قیمت دارو درمان ...
قیمت یک بسته پوشک بچه ...
قیمت شیر خشک ...
قیمت قند و شکر ...
قیمت حبوبات ....
کرایه منزل و کرایه ماشین و هزینه آب و برق و گاز
و.....
اینها سیاه نمایی نیست الزامات یک زندگی با حقوق ۱۲۰ دلار در ماه است
همه اینها با همین قیمت ها در خارج کشور به مردمشان عرضه میشود با حقوق ساعتی ۲۰ تا ۱۰۰ دلار نه حقوق ماهیانه ۱۲۰ دلار
مردم در فکر یک لقمه نان و شما در فکر جنگ با مردم خود و دیگران ...!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۷
این و اگه تونستی به جنگ طلبان نفهم بفهمونی چه در حد بالا از تندروهای حکومتی و پهلوی و رجوی و فاند بگیر اعظم مسیح علینژاد ، و چه در سطح مردمی به ایرانیان جنگ طلب خارج نشین که از خارج آروغ روشنفکری میزنن و ایران و با ژاپن و آلمان قبل از جنگ مقایسه میکنن در صورتیکه ژاپن و آلمان قبل از جنگ جهانی هم یکی از قدرتهای جهانی بودن مثل ایران الان نبودن . از اونا بدتر احمقهایی که مقیم ایرانن و فکر میکنن ایران برای آمریکا مثل ونزوئلاست و جنگ بشه خوشبخت میشیم و نمیفهمن برخورد آمریکا در جنگ با یه کشور خاورمیانه ای با ونزوئلا و مکزیک و کوبا و ...که تو قاره آمریکا هستن و خطر سیل مهاجرت از ونزوئلا و مکزیک و کوبا به آمریکا هست بخاطر همین نمیذاره اونجاها جنگ گسترده بشه فرق داره بفهمون ، همین الان آمریکا فضول دنیا مخصوصا جمهوری خواهان آمریکا کاری با مکزیک که همسایه شونه ندارن در صورتیکه از اون سر دنیا ناوگان و جنگنده فرستادن این سر دنیا چون جان انسان خاورمیانه ای کلا بی ارزش تر از جان انسان آمریکای لاتین و ...است
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۷
ناشناس ۹:۸
سخت ترین کار فعلا فهماندن این مشکلات به امثالت داخل کشوره که دایم بر طبل جنگ میکوبن و بدبختیهای ملت رو نادیده میگیرن و اگه حمله ای از طرف آمریکا صورت گرفت بلایی که سر معترضان آوردن رو فکر کنم سر آمریکا نیارن ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۸
امیدوارم این دفعه منتشر بشه رضا جنگ طلب خودتی من اول از همه اسم تندروهای حکومتی رو نوشتم که جنگ طلب بود تو و امثالت هم جنگ طلبید منتها به سبک خارج نشینها از نظر من همه تون سر و ته یه کرباسید چه تندروهای حکومتی چه امثال پهلوی و رجوی ، چه خارج نشینها از بیسوادیت هم همین بس مه به من پریدی کامنت پایینتر و که طرف اول ازسقوط نظام گفته ولی در کل حامی نظام بوده رو نوشتی ان شاالله ! حالا فهمیدی تندروهای حکومتی که نوشتم چه جوری سوارمون شدن بخاطر حماقت و نفهمی امثال تو ، کل کامنت من ضد جنگ بود ولی اگه جنگ شد ان شاالله موشکها بخپرن تو سر جنگ طلبانی مثل تو و همون تندروها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۶
2
7
چرا این مقالات و میذارید شما که کامنتهای ضد جنگ و منتشر نمیکنید یه نگاه به وضع لیبی بندازید به اتحاد ۵ گروه تروریستی کردی علیه ایران در صورت جنگ آمریکا بعد ببینیذ ملی گرای واقعی نه امتگراهان ، و نه جانم فدای ایران گویان
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۷
6
4
با موشکهایمان ناوهایشان رو غرق خواهیم کرد. روسیه و ترکیه از شرق به اروپا یورش خواهند برد. چین تایوان را خواهد گرفت و سپس ناوگان دریایی را به یاری ما خواهد فرستاد. با همراهی گروه‌های مقاومت از غرب پاکستان از شرق و یمن از جنوب به آمریکا حمله خواهیم کرد و تمام پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را اشغال خواهیم کرد. بعد از فرار آمریکا از منطقه همه‌ی کشورهای اسلامی به رهبری ایران به اسراییل یورش خواهند برد و قدس را آزاد خواهیم کرد. سلام بر نظم نوین جهانی.
پاسخ ها
نل
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۸
داداش خیلی بالایی بیا پایین
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۷
1
7
ابله ها ! کد های شناختی را از 15 سال پیش بررسی کنید می فهمید که هدف تغییر نظام است . الان نیز بشکل ظاهر کد های شناختی می فرستند بفهمید و خام نشوید . چه توافق بشود و یا نشود ایران پس گردنی محکم خواهد خورد . بهتر است مزیت های رقابتی موشکی وهسته ای را نگه دارد . وظیفه بین امریکا و اسراییل و حتی اعراب منطقه تقسیم شده است و هیچ موقع صلح نخواهد شد و خوردن بزی مانند شاخه ها و خشکیدن تنه و از ریشه کندن رخ خواهد داد .
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۱۲/۰۷
ان شالله
نظرات شما